BLOG

1r Simposi Internacional d’Economia Circular, Sostenibilitat en els Restaurants de Barcelona

L’associació Restaurantes Sostenibles és un moviment col·laboratiu que reuneix entitats, professionals i empreses del sector per promoure el desenvolupament sostenible en hostaleria. Conjuntament amb Barcelona Restaurants Sostenibles i amb la col·laboració de l’Ajuntament de Barcelona, el pròxim dia 20 de novembre, organitzen el 1r Simposi Internacional d’Economia Circular, Sostenibilitat en els Restaurants de Barcelona. Entre els convidats hi participen representants de la Fundació Ellen MacArthur, entitat que lidera la proposta de l’economia circular com a una solució als problemes que provoquem al medi ambient; Moulinot, l’experiència d’un col·lectiu de Paris sorgit de més de 80 professionals de la restauració per gestionar els residus orgànics que produeixen per convertir-lo en biogàs i compost (actualment tenen una planta pròpia de compostatge) i Winnow, una empresa de software que disposa de solucions a les minves de menjar en el sector de l’hostaleria i evitar així el malbaratament alimentari i la pèrdua econòmica. Els representants d’aquestes entitats participaran en xerrades i debats conjuntament amb professionals de la restauració i del sector alimentari. Els dos grans debats aniran al voltant de com fer que els residus es converteixin en recursos i l’autosuficiència alimentària a les ciutats.
L’objectiu del simposi és introduir els aspectes més rellevants de l’economia circular: garantir l’abastiment de productes de proximitat a les cuines dels restaurants i aconseguir que els residus de les cuines es converteixin en un nou recurs.
La inscripció és gratuïta i se celebrarà el dimarts 20 de novembre al centre de Barcelona Activa, carrer de la Llacuna 164 de Barcelona.

Per a fer la inscripció, clica aquí