QUI SOM?

L’Agència de Residus de Catalunya du a terme una campanya de comunicació adreçada a la ciutadania, que té com a objectiu conscienciar la població de que malbaratant aliments llencem els diners que ha costat produir-los, els recursos naturals invertits i desaprofitem un recurs molt valuós.

PRENEM CONSCIÈNCIA

 

Un estudi elaborat per la Universitat Autònoma de Barcelona, a
partir del qual s’ha presentat la guia “Un consum més
responsable d’aliments”, ha posat xifres i ha dimensionat el
malbaratament en unes 260.000 tones anuals. Això equival a
34,9 kg per habitant i any, un 7% de les adquisicions de menjar
sòlid. Bona part d’aquests aliments es llencen a les llars,
comerços i restaurants.

RECUPEREM EL VALOR DELS ALIMENTS

Sensibilitzar i educar la població sobre aquest greu problema és el primer pas per evitar el malbaratament. Cal recuperar el valor dels aliments i pensar que les restes alimentàries són també un recurs molt important.

ENS

ACTIVEM!

Som tres institucions públiques que ens posem al capdavant d’aquesta iniciativa i restem al vostre servei per a resoldre dubtes i per donar-vos tota la informació.

A QUI ENS DIRIGIM?

 

Tots podem aportar el nostre petit gra de sorra. Pensem-hi, siguem conscients del problema, donem-lo a conèixer, parlem-ne a casa, a la feina, comprem i cuinem amb seny… per petit que sigui, el nostre gest valdrà la pena si deixem de llençar menjar a les escombraries.

SUMA’T

 

Malbaratant aliments llencem els diners que ha costat produir-los, malgastem els recursos naturals invertits i desaprofitem un bé molt valuós. Aquest manifest és un compromís de lluita contra el malbaratament alimentari.

 

Els qui ens hi adherim manifestem que:

SOM GENT DE PROFIT

 

Les persones i entitats que donem suport a aquest manifest estem plenament conscienciades sobre els perjudicis del malbaratament alimentari en la nostra societat.

CUINEM AMB

VALORS

Cuinar amb cura i amb mesura per aprofitar al màxim els aliments, un valor que forma part de la nostra cultura gastronòmica.

FEM LA COMPRA

AMB CAP

Divulguem les bones pràctiques a l’hora de fer una compra planificada i responsable.

COMPARTIM LA NOSTRA EXPERIÈNCIA

 

Documentem i elaborem totes les nostres actuacions, amb informació contrastada, rigorosa i útil. Ens informem i compartim informació sobre bones pràctiques i experiències d’aprofitament d’excedents d’aliments al nostre entorn.

MENGEM DE TEMPORADA

 

Prioritzem els aliments frescos, de proximitat i de temporada.
Valorem els aliments per la seva capacitat d’alimentar persones, per sobre del seu aspecte o valor econòmic.
Tenim cura de conservar bé els aliments per evitar que es facin malbé.

GENEREM RESIDUS

DE PROFIT

Practiquem i fomentem el reciclatge de tota mena de residus i de la fracció orgànica en particular.

TENIM ACTITUD

 

Sensibilitzar i educar la població sobre aquest greu problema és el primer pas per evitar el malbaratament. Cal recuperar el valor dels aliments i pensar que les restes alimentàries són també un recurs molt important.