BLOG

Presentació del nou Pla d’acció de prevenció del malbaratament alimentari a Catalunya 2019-2020

El Pla d’acció és resultat del projecte europeu ECOWASTE4FOOD, en el què l’Agència de Residus de Catalunya hi participa com a soci català. L’acte tindrà lloc de 11h a 13h el 15 de febrer a la Sala Cotxeres del Palau Robert de Barcelona.

El Pla parteix d’un model de governança compartida i recull projectes de 36 organitzacions catalanes implicades com a impulsores. El Pla d’Acció pretén reduir el malbaratament alimentari a través d’actuacions per incrementar el coneixement en aquest àmbit, sensibilitzar i mobilitzar tots els sectors implicats, impulsar projectes concrets per a la prevenció en origen del malbaratament i per a l’aprofitament dels aliments, articular òrgans de governança i definir els instruments normatius que ho facilitin.

Aquest Pla no només genera coordinació entre els diferents actors que treballen per a la prevenció del malbaratament d’aliments a Catalunya, sinó que pot esdevenir la base per l’acció futura a Catalunya en aquest àmbit i també una valuosa aportació al debat sobre les futures prioritats dels Fons Europeus de Desenvolupament Regional que es tractarà aquest 2019.

Sobre l’ECOWASTE4FOOD

Al projecte ECOWASTE4FOOD hi participen autoritats locals i regionals de set països a tot Europa: Catalunya, a través de l’Agència de Residus de Catalunya (ARC); Région Sud (França); Devon County (Regne Unit), Wielkopolska (Polònia), Ciutat de Ferrara (Itàlia), Western Macedonia (Grècia) i South Ostrobothnia (Finlàndia). El projecte vol fer front al malbaratament alimentari i alhora demostrar que els residus d’aliments poden gestionar-se per contribuir a una economia eficient i respectuosa amb el medi ambient. ECOWASTE4FOOD «Suport a la innovació ecològica per reduir el malbaratament alimentari i promoure una economia eficient en el consum de recursos” és un projecte europeu Interreg de quatre anys de durada (2017 – 2020). Els 2 primers anys han estat d’intercanvi de coneixement entre les zones implicades i redacció d’un Pla d’Acció per a cadascuna de les regions. Ara ja tenim el Pla d’Acció Català, que s’implementarà durant el 2019 i 2020.